Vad är VCAMP?

VCAMP är idén som föddes när två ganska vanliga killar som är intresserade utav internet i allmänhet och webbprogrammering i synnerhet ville skapa någonting gemensamt.

Ganska så snart så insåg vi dock att det vore ännu roligare om man kunde bli ännu fler, och kanske t.o.m. om folk var utspridda i hela Sverige (eller världen) och samarbetade på samma projekt, eller i alla fall jobbade gemensamt samtidigt.

Hur Virtual Camp 2011 går till

Det hela är mycket enkelt. Man pratar ihop sig med ett par vänner, antingen som man känner IRL eller kanske någon intressant typ som man har snackat med på Twitter den senaste tiden. Sedan går man in här på VCAMP.se och anmäler sitt lag, fyller i lite kontaktinfo och antalet deltagare.

Om man vill samla ihop laget och jobba tillsammans lokalt, eller om man vill samarbeta på distans är helt upp till er.

Lördagen den 26:e november klockan 10:00 så startar själva “hacket” och pågår till söndagen den 27:e klockan 10:00. Därefter så är det presentationer, antingen i ett videoformat eller skriftligt om vad man har genomfört de senaste 24 timmarna.

Under hacket så sköts kommunikationen via flera olika, och valfria kanaler, t.ex. IRC, Twitter, Bambuser (om man känner för att visa upp sig) och bloggen på vcamp.se

Efter detta så är det omröstning och prisutdelning (mer om detta senare).

Vi vill inte att själva idén ska begränsa en, projektet får vara hur avancerat eller simpelt som helst. Det enda kravet är att det har något med mjukvara eller internet att göra. Man måste inte heller ha en idé innan VCAMP drar igång, utan om man så önskar kan man vid starten snacka ihop sig med sitt lag och bestämma sig för vad man ska skapa.

VCAMP är

  • Ett sätt att motivera sig till det där projektet som man har haft i bakhuvudet, men aldrig tagit tag i.
  • Ett sätt att lära sig att jobba på distans, något som är väldigt viktigt idag.
  • Gratis!

VCAMP är inte 

  • En konkurrent till de stora hacken a lá 24hbc, vi vill att alla ska kunna delta oavsett tidigare erfarenheter och ekonomi. Vill man sätta upp sin första webbsida på WordPress.com så är man välkommen att göra det, likaså om man vill skapa en konkurrent till Spotify.
  • Vinstdrivande, vi varken tar emot pengar eller tjänar något ekonomiskt på Virtual Camp.